De Vuelta a España zal dit jaar verreden worden van zaterdag 24 augustus tot en met zondag 15 september 2013. Zoals gewoonlijk zal het parcours ook dit jaar weer bestaan uit 21 etappes. De totale afstand die de renners af moeten leggen is 3319,1 kilometer. Van deze 21 etappes worden er zes verreden op een vlak parcours, 13 ritten gaan door het midden- en hooggebergte en worden er 1 ploegentijdrit van 27 kilometer en een individuele tijdrit van 38 kilometer verreden.

Ook dit jaar beloofd het weer geen makkelijke ronde te worden. Het parcours kent in totaal 41 beklimmingen. Om de renners nog wat rust te gunnen zijn er op dinsdag 3 september en dinsdag 10 september twee rustdagen ingepland.
vuelta_logo_2013_wielerzone
Start en aankomst steden van de Ronde van Spanje 2013 zijn: Vilanova de Arousa, Lalín / A Estrada, Sober, Guijuelo, Antequera, Torredelcampo, Maella, Valls, Baga, Graus, Leganes / Parquesur en Bayonne. Alto do Monte da Groba, Mirador de Lobeira / Arousa, Fisterra. Het Einde van de Wereld Stage, Lake Sanabria, Mairena Aljarafe, Estepona. Alto de Peñas Blancas, Güejar Sierra. Hazallanas Alto, Tarazona, Castelldefels, Peyragudes (Frankrijk)

Bekijk hier de specifieke informatie van alle etappes die tijdens de Vuelta a Espana 2013 verreden worden.
parcours_vuelta_2013

Promotievideo parcours organisatie Vuelta a Espana 2013: