parcours_tour_de_france_2013

De 100ste Tour de France 2013 start op zaterdag 29 juni in Porto-Vecchio (Corsica) en eindigt zondagavond 21 juli met een avond etappe traditioneel op de Champs-Élysées te Parijs. Op hun weg richting Parijs krijgt het peloton drie tijdritten en vijf aankomsten bergop te verteren. Het zijn onder andere L’Alpe d’Huez (2 maal) en de Mont Ventoux die scherprechter zullen spelen tijdens de Ronde van Frankrijk 2013


Volgens velen ligt het  zwaartepunt van deze Tour ligt overduidelijk in de Alpen. De etappes rond de Pyreneeën met Ax-3-Domaines (etappe 8) kent slechts een aankomst bergop. In de Alpen zal dit anders zijn aangezien het peloton daar de Mont Ventoux, L’Alpe d’Huez en Semnoz aandoet. L’Alpe d’Huez zal zelfs twee maal op één dag beklommen moeten worden.

In 2013 zullen er minder kilometers tijdrit verreden moeten worden. “Slechts” 90 tijdritkilometers staan er verdeeld over drie dagen op het programma. Het begint op dag vier met een ploegentijdrit van 25 kilometer van en naar Nice. Later volgen nog individuele beproevingen van respectievelijk 33 (etappe 11) en 32 (rit 17) kilometer.
parcours_route_tour_de_france_2013
button_deelnemers_tour_de_france_2013button_etappesbutton_parcours_tour_de_france_2013