Het Belkin Pro Cycling Team en Bianchi introduceren de nieuwe Infinito CV voor het seizoen 2014. Dankzij de Countervail® anti-vibratie technologie is de Infinito CV een fiets met een sterk verbeterde controle. Bovendien treedt er door de innovatieve inventie minder snel vermoeidheid op in de spieren. Hierdoor is de fiets het ideale wapen voor Belkin Pro Cycling Team-renners Lars Boom en Sep Vanmarcke in (kasseien)klassiekers als Parijs-Roubaix.
Innovatie
Als winnaar van internationale wielerawards voor beste en meest innovatieve fiets in de jaren 2013 en 2014 past de Infinito CV perfect bij de strategie en visie van het Belkin Pro Cycling Team, een van de meest innovatie WorldTour-teams op gebied van technologie, training en performance.
infinito cv belkin
“De Infinito CV is een zeer innovatief product”, stelt general manager Richard Plugge van het Belkin Pro Cycling Team. “Samen met onze partners streeft TEAM Belkin het allerhoogste niveau na. Sinds het begin van onze samenwerking heeft Bianchi laten zien bijzonder gemotiveerd en in staat te zijn om hoogwaardige producten te fabriceren. Wij nemen Bianchi als ploeg letterlijk op in ons TEAM, zodat zij met onze feedback nog betere producten kunnen maken. Het zorgt voor een samenwerking waar we beide beter van worden.”
Stijf en sterk
De Countervail® technologie (dat zich met zijn gepatenteerde carbonvezelstructuur en visco-elastisch schuim tijdens NASA-tests heeft bewezen op het gebied van aerodynamica) is geïntegreerd in de unieke Bianchi layup en zorgt ervoor dat vibraties worden tegengegaan. Ondertussen is het verantwoordelijk voor een verbeterde stijfheid en sterkte in het frame. Wetenschappelijke studies bewijzen dat vibratie er voor zorgt dat renners – wanneer zij er voor langere tijd aan worden blootgesteld – sneller vermoeide spieren en discomfort ervaren. Dat zorgt weer voor mindere prestaties. Met de gepatenteerde Countervail® technologie van Bianchi wordt energie bespaard. Hierdoor slaat het Belkin Pro Cycling Team een slag in de innovatiestrategie op het gebied van performance.
De reacties
Sep Vanmarcke, de nummer twee van Parijs-Roubaix in 2013: “Ik was heel nieuwsgierig naar de Infinito CV nadat ik hoorde van de innovatie technologie die Bianchi ontwikkeld had. Al tijdens mijn eerste rit merkte ik het verschil. Het maakt niet uit over wat voor oppervlakte je fietst, het gaat gewoon soepeler. De fiets zal mij en de ploeg zeker helpen in de klassiekers.”
Fransman Jonathan Hivert, dit jaar nieuw bij het Belkin Pro Cycling Team: “Ik ben erg onder de indruk van de fiets. Normaal gesproken ondervind ik pijn als ik op een fiets met een carbon frame rijd, maar met de Infinito CV kon ik zonder problemen zes tot zeven uur trainen. De Countervail® technologie werkt echt. Ik denk dat ik het frame het hele seizoen ga gebruiken.”
Nederlander Lars Boom, die in 2014 hoopt te schitteren in het voorjaar: “Naast de anti-vibratie technologie, die ik tijdens mijn eerste rit onmiddellijk voelde, zorgt de Infinito CV ook voor een optimale controle. Bovendien vind ik het design en de vorm van het aero frame erg mooi.”
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment