In de eerste rit van de Tour de San Luis kwam Jelle Vanendert hard in contact met het asfalt. Na onderzoek in Argentinië werden geen breuken vastgesteld.

Omdat de pijn niet over ging liet Vanendert nogmaals een checkup uitvoeren. Onderzoek in het ziekenhuis van Herentals heeft uitgewezen dat Jelle Vanendert bij een val in de eerste rit van de Tour de San Luis een radiuskopfractuur – een kleine breuk in de elleboog – opgelopen heeft. Desondanks kwam de Limburger nog aan de start van alle resterende etappes, alvorens in de laatste rit toch de handdoek te moeten gooien. Gezien het om een niet-verplaatste breuk gaat; moet de breuk niet geopereerd worden.

jelle vanendert

De breuk impliceert een gedeeltelijke inactiviteit van 10 dagen, waarbij Vanendert een elleboogbrace moet dragen maar zijn conditie kan onderhouden door training op de rollen. Als een nieuw doktersbezoek groen licht oplevert kan de normale training hervat worden. De vierdaagse Challenge Mallorca die start op 9 februari komt waarschijnlijk te vroeg; Vanendert pikt de draad waarschijnlijk opnieuw op in de Ruta del Sol op 19 februari.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment