Christopher Froome zal in de komende Ronde van Frankrijk geen schrik moeten hebben van Nairo Quintana. De Colombiaan van Movistar, verrassend tweede in de Tour van 2013, heeft zijn zinnen gezet op de Giro en laat verstek gaan voor de Ronde van Frankrijk. De Spanjaard Valverde wordt de kopman van Movistar in de Tour.
Nairo Quintana

‘Persoonlijk denk ik dat het geen goed idee zou zijn voor Quintana om de Ronde van Frankrijk te rijden. Hij is nog jong (23 jaar) en de druk na zijn tweede plaats vorig jaar zou enorhttp://www.wielerzone.be/wp-admin/post-new.phpm zijn’, laat teammanager Eusebio Unzué weten. ‘Ik laat hem liever groeien in de Giro. Daar kan hij voor het eerst kennismaken met het absolute kopmanschap in een grote ronde. Bovendien is het parcours van de Ronde van Italië veel meer geschikt voor hem.’

Valverde in de Tour, samen met Quintana in de Vuelta

Valverde

Uiteraard wil Movistar vermijden dat in de Tour rivaliteit zou ontstaan tussen de twee kopmannen Valverde en Quintana. Valverde werd vorig jaar achtste in de Ronde van Frankrijk en wordt dit jaar opnieuw uitgespeeld als het speerpunt van de Spaanse wielerformatie. Movistar doet zo een gooi naar het podium in beide grote rondes. ‘Natuurlijk had de aanwezigheid van Alejandro ook zijn invloed op onze beslissing’, geeft Eusebio Unzué toe. ‘Als Valverde vorig jaar geen mechanische problemen had gehad, stond hij gewoon op het podium in Parijs (nu werd hij achtste, nvdr.). Indien Valverde en Quintana fysiek in orde zijn, rijden ze samen de Vuelta. De Ronde van Spanje is uiteraard ontzettend belangrijk voor ons en onze sponsors.’

Nairo Quintana won vorige week nog de Tour de San Luis en heeft de juiste vorm al vroeg op het seizoen te pakken. In februari blijft hij in Colombia om er de geboorte van zijn eerste kind mee te maken. Nadien rijdt hij de Vuelta a Murcia, de Clasica de Almeria, Roma Maxima en Tirreno-Adriatico. De Volta a Catalunya en de Vuelta a Asturias worden zijn laatste voorbereidingskoersen op de Giro.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment