Tom Boonen verliet vannacht Zuid-Amerika als een heel gelukkig mens. ‘Argentinië is een groot succesverhaal geworden. Ik ben op dit moment van het seizoen beter dan twee jaar geleden, toen ik een fantastisch voorseizoen reed. Ik denk dat ik conditioneel al op 80 à 90 procent zit’ vertelde de Belg aan Het Nieuwsblad.

tom boonen

Vooral de gretigheid en werk­ijver waarmee Boonen de voorbije week rondreed, waren de talk of the town. ‘Dat komt bij mij automatisch. Al ben ik een jongen die altijd een aanzet nodig heeft. Niet meteen voor de fietstrainingen, maar om te starten. Sinds deze winter krijg ik die van Sam Verslegers, de osteopaat en conditietrainer met wie Kim Clijsters werkte. Hij was het die me om half acht voor krachttrainingen naar de fitness joeg. Anders blijf ik zoals iedereen in de winter wat langer liggen. Zijn oefeningen deden me heel goed. We hadden ook heel goede ploegstages waarbij het accent op fietsen lag. Minder zelfs, maar juister. Dat is de verdienste van Tom Steels en Koen Pelgrim. Back to basics. Vroeger was het de mode dat je eerst een halfuur je blad moest lezen om te weten wat je moest doen: een kwartiertje dit, vijf minuten dat. Allemaal cijfers en codes. Pff.’

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment