Leopold König heeft de achtste etappe in de Vuelta met aankomst bovenop de Alto de Penas Blancas gewonnen. De Tsjech ging met drie kilometer te gaan in de aanval en wist in de slotkilometer Igor Anton bij te halen. Daniel Moreno eindigde op de tweede plek en Nicolas Roche werd derde en pakte de leiding in het algemeen klassement over van Vincenzo Nibali.

De kopgroep van de dag beston vandaag uit: Dario Cataldo, Kevin De Weert, Ben Gastauer, Rafael Valls, Francis De Greef, Jorge Azana, Alex Howes, Thierry Hupond, Christian Meier, Matthew Busche, Dominik Nerz, Antonio Piedra, Benat Intxausti en Bartosz Huzarski. Huzarski liet zich echter uitzakken, omdat hij te dicht stond in het algemeen klassement. NetApp-Endura ging vervolgens op kop rijden waardoor er geen grote voorsprong ontstond. Bijna alle vluchters op Nerz, Cataldo en Valls na werden nog voor de slotklim teruggegrepen. Maar ook deze drie werden even later bijgehaald door het peloton.

Met nog vijf kilometer te gaan demarreerde Igor Anton. De Bask die voor volgend jaar nog geen ploeg heeft, kreeg een voorsprong van rond de twintig seconden. Op drie kilometer van de meet ging König in de aanval en op zoek naar de ritzege. Ivan Basso reed even later weg bij de andere favorieten samen met Daniel Moreno, Nicolas Roche, Bart de Clerq en Thibaut Pinot. Igor Anton werd in de laatste kilometer voorbijgesneld door König die het kopwerk van zijn ploeg wist te belonen met een mooie ritzege.

Uitslag Etappe 8 Vuelta 

 1. Leopold König
 2. Daniel Moreno
 3. Nicolas Roche
 4. Thibaut Pinot
 5. Ivan Basso
 6. Bart de Clerq
 7. Igor Anton
 8. Alejandro Valverde
 9. Joaquin Rodriguez
 10. Rigoberto Uran

Algemeen Klassement

 1. Nicolas Roche
 2. Chris Horner         0.17
 3. Daniel Moreno
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment