De Deen Michael Mørkøv heeft verrassend de zesde etappe in de Vuelta gewonnen. Tot op het laatste moment leek het Tony Martin te zijn die met de zege er van door zou gaan. De wereldkampioen tijdrijden had een solo gereden van 170 km, maar onder aanvoering van Fabian Cancellara werd de Duitser op het laatste moment teruggehaald.

In het begin van de etappe wilde Marco Pinotti naar Tony Martin toe rijden, maar het peloton wilde hem niet laten gaan. Op tien kilometer van de eindstreep had het peloton Martin bijna ingerekend, maar het misrekende zich op de wilskracht van de renner van Omega Pharma Quick-Step. Hij wist weer uit te lopen na vijftien seconden en in het peloton konden Argos-Shimano en Orica-GreenEdge geen goede organisatie op gang brengen. Uiteindelijk moest het van Cancellara komen om de onvermoeibare Duitser terug te halen. Mørkøv won de etappe vervolgens in de sprint, maar de echte held van de dag was Tony Martin.

Uitslag Etappe 6 Vuelta

  1. Michael Mørkøv
  2. Maximiliano Richeze
  3. Fabian Cancellara
  4. Tyler Farrar
  5. Juan Antonio Flecha
  6. Michael Matthews
  7. Tony Martin
  8. Gianni Meersman
  9. Philippe Gilbert
  10. Graeme Brown

 

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment