Nicolas Roche heeft verrassend de tweede etappe van de Vuelta Espana gewonnen. De Ier viel aan op de slotklim en wist zijn achtervolgers voor te blijven. Het is voor Roche de grootste zege van zijn carrière. Vincenzo Nibali neemt de rode trui over van ploegmaat Brajkovic, die het tempo vandaag niet kon bijbenen. Ook Sergio Henao, Carlos Alberto Betancur en Samuel Sanchez moesten al vroeg lossen.

Nadat de koplopers waren ingerekend trok Movistar hard door en het duurde relatief lang voordat er een aanval kwam. Het was Leopold Köning van Netapp die als eerste ging. Zijn aanval werd gecounterd door Roche, Moreno en Pozzovivo. Roche reed vervolgens weg van de andere drie en kon juichend over de streep komen. Rodriguez en Valverde pakten twee seconden terug op Nibali.

Uitslag Etappe 2 Vuelta Espana

  1. Nicolas Roche
  2. Daniel Moreno                        0.02
  3. Domenico Pozzovivo             0.06
  4. Leopold König                        0.11
  5. Alejandro Valverde               0.12
  6. Diego Ulissi
  7. Joaquin Rodriguez
  8. Ivan Basso                              0.14
  9. Bauke Mollema
  10. Rigoberto Uran
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment