De Tourwinnaar van 2012, Bradley Wiggins heeft na zijn slechte eerste etappe in de Ronde van Polen,waar hij op maar liefst negen minuten van de winnaar binnenkwam, besloten om af te zien van deelname aan de Vuelta. De Brit heeft besloten om alles op het WK Tijdrijden te zetten en de Vuelta pas niet in zijn voorbereiding, zo laat hij weten aan Sporza. Ik doe het stap voor stap. Ik probeer me op het heden te concentreren en denk nog niet aan volgend jaar”, aldus Wiggins. “Ik heb niet gekeken. Ik kon niet kijken. Ik wilde er graag bij zijn en vond het lastig om te kijken. Ik kon me beter op positieve dingen focussen dan deprimerend voor de televisie te zitten. “Ik heb de valpartij van de eerste etappe wel gezien, maar alleen omdat ik had gehoord dat een bus het finishbord had geraakt. Daarna heb ik af en toe wel gehoord hoe de jongens het deden, maar het was te pijnlijk om te gaan kijken.” Wiggins wilde nog wel reageren op de prestatie van Froome. “Het team was briljant en het was een knappe individuele prestatie.” De Tour-winnaar van 2012 zou niet met Froome kunnen concurreren als hij fit zou zijn geweest, erkent hij. “Het optreden van Froome was dominant. Hij is waarschijnlijk de beste klimmer in de wereld op dit moment”, aldus Wiggins.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment