Nico Verhoeven, ploegleider van Belkin, uitte vandaag zijn ongenoegen over de aangekondigde fietscontroles na afloop van de Koninginnenrit van de Tour de France. Het waren niet zozeer de controles die Verhoeven dwars zaten, maar vooral het feit dat de controles aangekondigd werden zat de Nederlander dwars.

Tijdens de controle wordt gecontroleerd of de fietsen van de renners voldoen aan de minimale gewichtsvoorschriften van 6,8 kilogram.

nico_verhoeven_belkin

“Op de koersradio heeft de organisatie 40 kilometer voor het einde die controle aangekondigd en en niet veel later nog eens. Niet lang daarna stond Alberto Contador aan de voet van de laatste keer Alpe d’Huez opeens zijn fiets om te wisselen. Dan moet je toch zeggen als organisatie: Hier die fiets’, aldus Verhoeven. De Nederlander ziet overigens wel vaker dat er in het peloton gerommeld wordt met het gewicht van fietsen.

Alle ploegen verzwaren te lichte fietsen met blokjes lood of metaal. “Dat kun je er aan laten vastklinken. Maar je ziet ook dat sommigen met blokjes lood of metaal met magneetjes werken, die  je vervolgens ook zo weer kan afhalen. Daar moet eens tegen opgetreden worden, dan is het gelijk afgelopen. En zo’n controle moet je zeker niet aankondigen, je moet gewoon na de finish die fiets meenemen en wegen.”

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags