Aanstaande zaterdag zal het startschot gegeven worden voor de 100ste editie van de Tour de France. Met een enorm sterk deelnemersveld beloofd het een enorm spektakelstuk te worden. Gaat het een tweestrijd worden tussen Chris Froome (Team Sky) en Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff) of zien we uiteindelijk Joaquim Rodriguez of Alejandro Valverde er met de winst vandoor gaan?!

logo_tour_de_france_2013_eurosport_nos_sporza

TV-uitzendingen

Sporza:

Net als voorgaande jaren zal de media weer ruimschoots aandacht besteden aan de Ronde van Frankrijk. Sporza zal vanaf de eerste zaterdag (29 juni) tot aan de laatste zondag (14 juli) dagelijks een LIVE verslag verzorgen van alle etappes. Zo zal de openingsetappe van Porto-Vecchio naar Bastia vanaf 11:40 live te volgen zijn op ÉÉN. De live uitzendingen van de overige etappes beginnen op variabele tijdstippen. Kijk hiervoor het programmaboekje regelmatig in.

Daarnaast zal de omroep dagelijks ruimte inruimen voor Vive le Vélo. Meestal rond de klok van negen uur zal Karl Vannieuwkerke in dit programma de Tour karavaan achterna reizen voor een dagelijkse nabeschouwing. Dit jaar schuiven onder andere Lucien Van Impe, Lien Crapoen, Tomas Van Den Spiegel, Jan De Cock, Bart Van Loo, Tim Krabbé, Björn Soenens, Eddy en Stephanie Planckaert, Johan Museeuw, Marijn De Vries, Klaas Delrue, Yevgeni en Anthony Kumpen aan.

NOS:

De Giro d’Italia kwam er dit jaar maar karig van af bij de Nederlandse omroep want van deze etappekoers werd niks live uitgezonden. De Tour de France is echter een ander verhaal, en de NOS zal daarom uitpakken wederom uitpakken met de verslaggeving.

Alle etappes zullen live uitgezonden worden en van live-commentaar voorzien worden door vaste commentatoren Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. De uitzendingen zijn live te volgens via Nederland 1. Daarnaast zal er dagelijks om 19:30 een Tourjournaal uitgezonden worden met daarin onder meer een samenvatting van de etappe en laatste reacties uit de koers.

Ook De Avondetappe met Mart Smeets keert terug. Vanuit Frankrijk presenteert hij elke avond rond 22.10 uur het programma dat inmiddels zijn elfde jaargang ingaat. Naast Smeets zullen achtereenvolgens Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp een week aanschuiven. Han Kock en Jeroen Stekelenburg maken vanuit Frankrijk de reportages.

Eurosport:

Ook Eurosport zal zich nadrukkelijk willen etaleren als dé Tour de France zender. De internationale sportzender zal in totaal 280 uitzenduren besteden aan de 100ste editie van de Tour de France. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt oud-wielrenner Michael Boogerd dit jaar zal fungeren als co-commentator. Hij zal dit doen naast Martijn Berkhout. De eerste uitzending zal reeds op 21 juni opgenomen zijn in de programmering van Eurosport. De belangrijkste etappes zullen net als op de andere zenders in zijn volledigheid uitgezonden worden.

Livestreams

Zowel Sporza als NOS zullen alle etappes live uitzenden via de beschikbare livestreams. Deze streams zullen uiteraard ook voorzien zijn van commentaar. Mocht u de streams niet kunnen bekijken vanaf uw vakantielocatie dan zijn er altijd een aantal ites die de streams van Sporza, Eurosport en NOS aanbieden maar dan zonder geo-restricties. De kwaliteit van deze streams kan echter niet gegarandeerd worden.

SPORZA
NOS1 NOS2

Sport-livez
procyclinglive

Livetickers

Sporza
Het Nieuwsblad (Sportwereld)
NUsport

Overige links

Deelnemers
Voorbeschouwing
Etappes
Website organisatie

Mobiel

De Tour de France altijd en overal bij de hand? Op dit moment zijn er reeds verschillende apps bekend die het mogelijk maken om de Tour de France via een mobiel te volgen. Zo heeft de NOS bijvoorbeeld mobiele apps voor zowel iOS en Android. Daarnaast beschikt de Nederlanders over een  mobiele site. m.tour.nos.nl.

NOS
Cyclingnews (iPhone, iPad, Android)

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags