Vacansoleil-DCM renner Rafael Valls reed de laatste dagen van de Giro d’Italia rond  met een gebroken rib. Dit maakte de renner vandaag bekend via de Spaanse website Velofutur. Valls kwam in de zesde etappe reeds ten val en brak daarbij zijn rib. De Spanjaard reed uiteindelijk met deze gebroken rib alsnog alle etappes uit.

” Bij een valpartij in de zesde etappe kreeg ik een handvat in mijn ribben. Tijdens een aankomst bergop, een paar dagen later, merkte ik dat ik met de besten mee omhoog kon maar moeite had met ademhalen. De benen voelden goed maar het ademhalen deed geweldig pijn. “, blikt hij terug. “Op verschillende momenten heb ik aan opgeven gedacht. Maar ik vocht voor een plek bij de beste 15 en wilde niet uitstappen. In de laatste dagen was de pijp echter leeg en kon ik niet meer volgen.” Valls wist uiteindelijk nog wel als 29e de eindstreep in Brescia te passeren, op ruim 54 minuten achterstand van winnaar Nibali.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags