Ivan Basso moest uiteindelijk de Ronde van Italië aan zich voorbij laten gaan. De Italiaan van Cannondale had een blessure aan zijn zitvlak waar een chirurgische ingreep aan te pas moest komen. Basso richt zich nu op het rijden van de Tour de France en de Vuelta a Espana. Dit meldt de Spaanse website Biciciclismo.

ivan_basso_cannondale_pro_cycling_2013

“De blessure verraste me. Ik ben dan ook erg teleurgesteld dat ik niet deel kan nemen aan de Giro. Ik weet zeker dat ik hier goed had zullen presteren.”, legt hij uit.

“Als ik verlost ben van deze blessure zal ik direct de focus op de Tour de France en de Vuelta leggen.” geeft hij aan. “Ik ben een sporter die al vaker moeilijke periodes gekend heeft, en ik ben in staat om dit te overwinnen.”

Vorig jaar wist Basso nog als vijfde te eindigen in de Giro d’Italia en werd hij uiteindelijk vijfentwintigste in de Tour de France.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags