In Antwerpen is het parcours van de Ronde van België voorgesteld. Nadat eerder al bekend geworden was dat er een gedeelte van het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen aangedaan is vandaag door de organisatie het volledige parcours gepresenteerd.

de_muur_van_geraardsbergen

Daarnaast kon de organisatie ook het mooie nieuws brengen dat de kersvers winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, Fabian Cancellara, reeds toegezegd heeft dat hij aan de start zal verschijnen. De Ronde van België staat dit jaar van 21 tot 26 mei op het programma.

De openingsrit zal vertrekken van Lochristi en voor de renners over 194,2 kilometer naar Knokke-Heist. Tijdens de tweede etappe zal het peloton de veelbesproken finale van de Ronde van Vlaanderen rijden om in de derde etappe een individuele tijdrit van 15 kilometer af te leggen.

Het slotweekend zal zich hoofdzakelijk in Wallonië afspelen. Zondag zal de beslissing moeten vallen als onder andere twee maal de Col de La Redoute beklommen zal moeten worden. Lees hier de complete voorbeschouwing.

Rittenschema Baloise Belgium Tour:
Rit 1, woensdag 22 mei: Lochristi – Knokke-Heist (194,2 km)
Rit 2, donderdag 23 mei: Knokke-Heist – Ninove (181,0 km)
Rit 3, vrijdag 24 mei: Tijdrit Beveren (15 km)
Rit 4, zaterag 25 mei: Lacs de l’Eau d’Heure – Lacs de l’Eau d’Heure (164,3 km)
Rit 5, zondag 26 mei: Banneux – Banneux (175,6 km)

parcours_ronde_van_belgie_2013

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags