Door een slechte voorbereiding wordt Tom Boonen dit jaar niet gezien als de grootste kanshebber om de Ronde van Vlaanderen te winnen. In het verleden wist de taaie Boonen al drie keer de Ronde op zijn naam te schrijven. Een vierde keer winnen zal dit jaar als een verassing komen. Zondag zullen het echter Peter Sagan en Fabian Cancellara die hoogstwaarschijnlijk de dienst uit gaan maken. Zelf ziet Boonen nog wel wat kansen maar is hij nog onzeker over waar hij precies staat.

“Er zijn een boel vraagtekens,” aldus de Bom van Bavel aan  de Gazet van Antwerpen. “Ik voel me goed. Maar dat is geen garantie op winst.” Ook Boonen weet dat Sagan als topfavoriet gezien wordt. “Samen met Cancellara is hij de te kloppen man, maar er zijn er nog die heel goed zijn. Topfavorieten maken het niet zo vaak af. Niemand is onverslaanbaar,”  oordeelt Boonen.
Dat de twee zulke duidelijke favorieten zijn kan ook nog eens in het voordeel werken van Boonen. “Cancellara heeft de laatste weken genoeg laten horen dat hij niet met Sagan wil doorrijden,” aldus een lachende Boonen. “Maar aan de andere kant: het zou niet de eerste keer zijn dat Fabian iemand in zijn spoor meeneemt die sneller is dan hij. Ik zou er niet van schrikken als Cancellara er Sagan gewoon niet af zal krijgen. Volgens mij fietst niemand de Paterberg sneller op dan Sagan. Ergens zou het mooi zijn: een nieuwe naam in deze koersen. Deze klassieker verdient kampioenen op de erelijst. Hij zou daar zeker niet op misstaan.”

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags