Op 23 mei zal de 82e editie van de Ronde van België op gang geschoten worden. De etappekoers zal beginnen in Mechelen en op zondag 27 mei eindigen in Engis. Vorig jaar was het Philippe Gilbert die hier de winst in het algemeen klassement wist op te eisen.

De eerste drie etappes voeren het peloton door Vlaanderen en lijken op het eerste gezicht een prooi voor het sprintersgilde. Eventuele waaiers zouden roet in het eten kunnen gooien. De uiteindelijke strijd in het algemeen klassement zal echter losbarsten in het weekend. Zaterdag zullen de renners aan de bak moeten tijdens een individuele tijdrit over 20 kilometer terwijl zondag de koninginnerit in de Ardennen op het programma staat. Er zullen dan vijf hellingen, tweemaal beklommen moeten worden.

Etappeschema Ronde van België 2012 (2.HC)
23 mei: etappe 1: Mechelen – Buggenhout (162 km)

etappe_1_ronde_van_belgie
24 mei: etappe 2: Lochristi – Knokke-Heist (170 km)

etappe_2_ronde_van_belgie
25 mei: etappe 3: Knokke-Heist – Beveren (163 km)

etappe_3_ronde_van_belgie
26 mei: etappe 4: Turnhout – Arendonk (individuele tijdrit – 20 km)

profiel_tijdrit_ronde_van_belgie
27 mei: etappe 5: Clavier – Engis (212 km)

etappe_5_ronde_van_belgie

 

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

 

Tags